Skip to main content

Mikael Bellini har gjort sig känd som en av Skandinaviens främsta countertenorer. Han har en bred repertoar som sträcker sig från renässansen till 2000-talet. Mikael speciella intresse för modern musik har lett till att flera tonsättare komponerat musik direkt för honom. Han är även efterfrågad som operasångare, uppskattad både för sin vackra och flexibla röst och för sin skådespelartalang. Inspelningar finns på ett flertal skivbolag med både barock och nutida musik. Mikael arbetar också som pianostämmare samt sångpedagog.

Anna Lindal spelade under en längre tid i stråktrion Trio des Lyres, specialiserade på blandade program med äldre musik på originalinstrument och nyskrivna verk. 1983 – 2001 konsertmästare i Stockholmsfilharmonikerna, 2002 – 2006 gästprofessor i violin på Musikhögskolan i Stockholm. Samarbetat med många samtida tonsättare och i ensembler med fri improvisation, har spelat in två soloskivor. Ingår i många tvärkonstnärliga projekt i samarbeten med bildkonstnärer, författare, filmare och koreografer.

Kerstin Frödin (blockflöjtist och barockoboist) är internationellt verksam som solist och kammarmusiker inom såväl tidig som samtida experimentell konstmusik. Genom åren har hon även medverkat vid en rad sceniska produktioner såsom dans, opera och teaterföreställningar. Kerstin finns representerad på skivbolagen  BIS, Phono Suecia, Proprius, Caprice, dB-productions m.fl. Sedan 2015 är hon även doktorand i Musikalisk gestaltning vid Luleå Tekniska Universitet.

Louise Agnani är en mångsidig musiker som förutom att hon spelar viola da gamba även trakterar barockcello och modern cello. Hon har en tjänst i Uppsala Kammarorkester, samt har arbetat med de flesta svenska symfoni- och barockorkestrarna. Som gambist har Louise bl.a. medverkat i olika uppsättningar av barockoperor i Sverige samt vid skivinspelningar, t. ex. med Ensemble Villancico (Caprice 2002), Mårten Falk och El Escorial (dB 2010). Gamban ligger henne varmt om hjärtat och dess speciella klang gör den till ett spännande instrument inom den nutida kammarmusiken.

Peter Söderberg har en bakgrund som gitarrist och improvisations-musiker. Som lutenist har han sedan många år profilerat sig inom både tidig och nutida musik. Många tonsättare har komponerat soloverk för Peter, varav några finns på Phono Suecia-CDn ”Liuto con forza” (2010). Vid sidan om konsertverksamhet har Peter även framträtt i teater-, dans- och litteratursammanhang. Han har medverkat på många skivinspelningar, och är även verksam som skribent i tidskriften Nutida Musik.